Tanssille – TANSSILLE RY

TANSSILLE RY

TANSSILLE ry on helsinkiläisten ammattitanssitaiteilijoiden vuonna 2001 perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää tanssin ammattilaisten ja opiskelijoiden työskentelyolosuhteita sekä kehittää ja ylläpitää ammatin edellyttämää työkuntoa. Yhdistys järjestää Helsingissä säännöllistä ammattitreenausta sekä edistää osaltaan ammattitanssijoiden työtiloihin liittyviä asioita. TANSSILLE tunnettiin vuoden 2009 alkuun asti Tiloja Tanssille -nimellä.

TANSSILLE -yhdistyksen jäseneksi voi liittyä sellainen oikeuskelpoinen yhteisö tai henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu noin kolmesataa tanssitaiteilijaa.

Tanssille ry:n toiminnan keskeisimmäksi alueeksi on muodostunut ammattitreenauksen järjestäminen. Yhdistys järjestää harjoitustunteja nykytanssissa ja klassisessa baletissa jokaisena arkiaamuna Taiteen talolla Helsingin Sörnäisissä. Ammattitreenaus on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, jotka työskentelevät ammattimaisesti tanssin alalla tai/ja ovat valmistuneet tanssin alan ammattiin. Myös viimeistä lukuvuotta alaa opiskelevilla on mahdollista anoa oikeutta osallistua tunneille. Toisen toiminnan pääpilareista muodostaa lähes kuukausittain järjestettetävät 2-5 päivän mittaiset workshopit ja kurssit. Workshoppien ja kurssien puitteissa tanssijat pääsevät perehtymään kulloinkin valitun koreografin liikekieleen ja työskentelymetodeihin.

TANSSILLE -yhdistys on saanut tukea toiminnalleen Jenny ja Antti Wihurin rahastolta, Valtion tanssitaidetoimikunnalta, Suomen Kulttuurirahastolta, Uudenmaan Taidetoimikunnalta sekä Suomen Tanssitaiteilijain Liitolta. Yhteistyössä mukana myös Helsingin Tanssiopisto.