Tanssille Nykytanssi / Mikko Makkonen
Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nykytanssi / Mikko Makkonen

helmikuu 21 @ 10:00 - 11:30

 

Tunti keskittyy nykytanssille ominaiseen lattiatekniikkaan, jonka keskiössä ovat liikeketjun ergonomia, tasojen vaihdokset ja paino- sekä tukipisteiden käytön optimointi. Liikesanastossa sekoittuvat lattia-akrobatian ja breakdancen tekniikat yhdessä release-pohjaisen virtaavan nykytanssin kanssa. Tunnilla tehdään yksilö- ja kontaktiharjoitteita sekä lähestytään liikkumista kokonaisvaltaisen ja toiminnallisen ajattelun kautta.

Mikko Makkonen (s. 1988) on breakdance-taustainen freelance tanssitaiteilija. Hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi (tanssijan koulutusohjelma) 2015 ja tanssinopettajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2013.

Mikko on toiminut tanssijana muun muassa Marjo Kuuselan, Sonya Lindforsin, Jarkko Mandelinin, Tuomo Railon, Jorma Uotisen sekä Jeremy Waden koreografioissa. Mikko oli tanssijakiinnityksellä turkulaisessa Aurinkobaletissa 2015-2016 ja hän on esiintynyt vierailijana mm. Tanssiteatteri Glims & Gloms:ssa, Suomen Kansallisoopperassa, Kinetic Orchestra:ssa sekä Pori Dance Company:ssa.

Omaa koreografista työtä hän on tehnyt teoksissa Levoton Maa (2018), Hybrid Momentum (2018), They Weigh – They Elevate (2017) ja Blind –tanssilyhytelokuva (2017).

Mikko pyrkii toimimaan tanssin kentällä monipuolisesti eri ympäristöissä. Empaattinen ja vastuullinen maailmasuhde ovat perusarvoja Mikon työskentelyssä. 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
helmikuu 21
Aika:
10:00 - 11:30
Tapahtumaluokka: