Tanssille – TULEVAT WORKSHOPIT

Feldenkrais-työpaja

Syyskausi käynnistyy Anne Makkosen ohjaamalla Feldenrais-työpajalla 13.-17.8.2018 kello 11.45-13.15 (paitsi keskiviikkona kello 11.45-12.45). Hinta jäsenille 65 €, ei-jäsenille 90€. Ilmoittautumiset osoitteeseen workshop(at)tanssille.net.

 

Feldenkrais

Feldenkrais-menetelmä on liikkeen kautta tapahtuva itseohjautuva oppimismenetelmä.  Ryhmätunneilla työskentely tapahtuu sanallisten ohjeiden ja opastusten avulla ja yksilötunneilla lempeän kosketuksen ja käsityöskentelyn kautta.  Ryhmätunteja kutsutaan nimellä Awareness through Movement eli tietoisuutta liikkeen kautta ja yksilötunteja Functional Integration eli toiminnallinen integraatio.  Feldenkrais-työskentelyn keskiössä ei ole se mitä tehdään, vaan miten tehdään. Työskentely auttaa havaitsemaan kuinka käytän ja kuinka suhtaudun itseeni, millaisia tapoja minulla on ja mitä muita vaihtoehtoja on olemassa. Kurssilla keskitymme ryhmätyöskentelyyn, mutta lisäksi teemme muutamia kosketukseen ja käsityöskentelyyn liittyviä pariharjoitteita sekä tutkailemme ryhmätunnin vaikutuksia sekä liikkeellisesti että sanallisesti.

Anne Makkonen FT: Olen tanssin menneisyyden ja nykyisyyden taiteileva naarastutkija, tanssi-alan monitoimija sekä Feldenkrais-menetelmän harjoittaja. Tunnen oloni kotoisaksi ajassa, jossa sekä taidelajien että taiteen ja tieteen rajat vuotavat ja maailma ja minä jäsennymme aina uudestaan ja uudestaan. Opetan ja kehittelen vaihto-ehtoisia tapoja käsitellä tanssin historiaa ja analyysia Teatterikorkeakoulussa ja muissa tanssialan oppilaitoksissa. Osallistun erilaisiin taiteellisiin projekteihin sekä kirjoitan ja tutkin tanssia ja sen nykyisyyttä ja mennyttä silloin, kun tunnen siihen tarvetta.  Harjoitan bujinkania (japanilaisen taistelulaji) sekä neulomista.

Kontakti-improvisaatio 19.-21.9.2018

Kanadalaisen Machinenoisy companyn taiteelliset johtajat Delia Brett ja Daelik ohjaavat kontakti-improvisaatiotyöpajan 19.-21.9.2018 klo 11.45-14. Hinta yhdistyksen jäsenille on 80€ ja ei-jäsenille 105 €.

Skeletal Landscapes

In this 3 class series you will explore the ways in which we give and

take support in a Contact Dance. In the dance the ’perfect’ moment of
stability to give weight is fleeting. We will practice feeling our way
into the support of a moving structure, becoming more attuned to
timing, momentum and yielding in order to cultivate the sensitivity we
need to ride the shifting landscape of our combined anatomy.

Balettikurssi

Nykytanssijoille suunnattu balettikurssi on 1.-3.10. klo 11.45-13.15. Sen ohjaa Jaana Nurminen. Hinta jäsenille on 45€ ja ei-jäsenille 70€.

Flamenco

Erika Alajärven flamenco-kurssi pidetään 27.-29.11.2018 klo 11.45-13.15. Hinta jäsenille on 45€ ja ei-jäsenille 70€.